surinaamse-kakkerlak
Navigatie:
Kakkerlakkenbestrijding

Inleiding Kakkerlakkenbestrijding

Het is niet aan te raden om een kakkerlakkenplaag zelf te bestrijden. Ze hebben een goede weerstand tegen bestrijdingsmiddelen en bouwen dit snel op. Schakel daarom altijd een professionele ongediertebestrijder in die een kakkerlakkenbestrijding voor u kan uitvoeren.

Kakkerlakkenbestrijding

Er bestaan verschillende soorten kakkerlakken: de AmerikaanseAustralischeBruinbandDuitseOosterse en Surinaamse kakkerlak. Het is niet aan te raden om ze zelf te bestrijden. Ze hebben een goede weerstand tegen bestrijdingsmiddelen en bouwen dit snel op. Schakel daarom altijd een professionele ongediertebestrijder in die een kakkerlakkenbestrijding voor u kan uitvoeren.

In eerste instantie worden kakkerlakken vaak niet opgemerkt of zodanig herkend als kakkerlak. Een jonge kakkerlak is maar 1 millimeter groot, dus de kans is groot dat deze niet wordt gezien of wellicht wordt verward met een zilvervisje. Wanneer er niet wordt ingegrepen, kunnen kakkerlakken zich razendsnel voortplanten waardoor er binnen een korte tijd gesproken kan worden van een kakkerlakkenplaag.

SCHADE DOOR KAKKERLAKKEN

Kakkerlakken vormen een behoorlijk gezondheidsrisico, omdat de bepaalde ziektes bij zich dragen. Denk hierbij aan salmonella, dysenterie, tyfus en gastro-enteritis. De uitwerpselen die ze achterlaten kunnen tevens eczeem en astma veroorzaken, dus een kakkerlak is behoorlijk onhygiënisch. Wanneer er sprake is van een kakkerlakkenprobleem, is het mogelijk dat u als bedrijf imagoschade oploopt door klachten van klanten en gasten. Dit kan leiden tot minder inkomsten, dus het is van belang om spoedig in te grijpen.

HOE HERKENT U EEN KAKKERLAKKENPLAAG?

  • Kakkerlakken zijn nachtdieren en verstoppen zich overdag meestal. Als u ‘s avonds of ‘s nachts het licht aandoet, zullen de kakkerlakken wegschieten naar hun schuilplaats.
  • Voedsel dat is aangetast; kakkerlakken hebben een voorkeur voor zoet en/of zacht eten. Ze knagen daarbij gemakkelijk door kartonnen dozen en plastic verpakkingen heen.
  • Uitwerpselen die lijken op gemalen koffie. Ze zijn zo’n 1 millimeter lang. Op de muur lopen hun uitwerpselen wat uit en zijn ze meer langwerpig.
  • Kakkerlakken laten een sterke, muskusachtige geur achter.
  • Eipakketjes van zo’n 16 kleine eitjes per stuk.
  • Vervellingshuiden die in de buurt van het nest worden achtergelaten wanneer de kakkerlak vervelt. Het ziet eruit als een soort doorzichtige capsule.

Kakkerlakken hebben een voorkeur voor warme en vochtige plekken. Ze verschuilen zich bijvoorbeeld graag in badkamers en keukens, waar ook apparaten aanwezig zijn die warmte produceren. Kakkerlakken hebben veel vocht nodig, dus ze zijn ook te vinden op plekken waar (water)leidingen aanwezig zijn.

KAKKERLAKKENBESTRIJDING

Verhoek Hygienic helpt u graag in de strijd tegen kakkerlakken. Onze professionals hebben de juiste kennis ervaring om ze op te sporen en om een zorgvuldige en effectieve bestrijding uit te voeren. Wanneer een kakkerlakkenprobleem niet wordt opgelost, zal het alleen maar groter worden, dus wacht vooral niet te lang met het (laten) uitvoeren van een bestrijding. Het is zelfs mogelijk dat kakkerlakken zich verspreiden naar omliggende gebieden.

Branches

Onze hoogwaardige ongediertebestrijding in de omgeving van Genemuiden, Zwolle, Almere en Amsterdam zorgt ervoor dat wij aan al uw wensen voldoen op het gebied van het bestrijden van ongedierte in uw woning, pand of vastgoed.