20200125-bedwantsen-1

Insecten

Navigatie:

Inleiding Bedwantsen

Bedwantsen zijn kleine parasieten die je jeuk en huiduitslag kan bezorgen. Bedwantsen leven namelijk op het bloed van de mens, en wanneer zij je bijten veroorzaakt dit jeukende, rode bultjes. Bedwantsen zijn in principe niet gevaarlijk, maar wel vooral vervelend. ‘s Nachts duiken zij op en slaan ze hun slag, met als gevolg dat je in de ochtend wakker wordt met jeuk.

Verhoek Hygienic kan jou helpen met het uitvoeren van een grondige bestrijding met gebruik van de juiste en meest effectieve middelen.

Bedwantsen

Bedwantsen zijn kleine parasieten die je jeuk en huiduitslag kan bezorgen. Bedwantsen leven namelijk op het bloed van de mens, en wanneer zij je bijten veroorzaakt dit jeukende, rode bultjes.

Bedwantsen zijn wereldwijd een toenemend probleem doordat mensen vaker reizen voor werk of voor hun plezier op vakantie gaan. Door het vele verloop in onder andere hotels en openbaar vervoer worden bedwantsen gemakkelijk meegenomen en verspreid. Daarnaast planten ze zich snel voort. Het is van belang om zo snel mogelijk een bedwantsenbestrijding te laten uitvoeren wanneer je erachter komt dat ze aanwezig zijn, om verdere overlast te voorkomen.

HOE KOM JE AAN BEDWANTSEN?

Je kunt bedwantsen gemakkelijk meenemen als je op een hotelkamer hebt overnacht of gebruik hebt gemaakt van een vervoersmiddel waar bedwantsen al aanwezig waren. Doordat ze worden aangetrokken tot mensen zullen zij jou opzoeken en is de kans groot dat ze met je tas of bagage mee terug naar huis komen.

Dit is niet de enige optie. Bedwantsen kunnen zich ook verschuilen in (tweedehands) spullen zoals kleding en meubels. Het is zelfs mogelijk dat je pas maanden na een besmetting overlast van bedwantsen ervaart, omdat bedwantsen langere tijd zonder voedsel kunnen overleven.

HOE HERKEN JE BEDWANTSEN?

  • Je hebt bedwantsen gezien. Een volwassen bedwants is zo’n 5 millimeter lang en heeft een lichtbruine kleur. Ze laten zich niet graag overdag zien, maar bij een grote plaag is het mogelijk dat je ze ziet lopen.
  • Bloedvlekjes die te zien zijn in en rondom je bed. Dit zouden de uitwerpselen kunnen zijn van bedwantsen. Hun uitwerpselen zijn 0,5 tot 1 millimeter groot en zijn rood tot zwart van kleur.
  • Aanwezigheid van vervellingshuidjes. Een bedwants vervelt vijf keer voordat hij is volgroeid tot volwassen bedwants. De vervellingshuidjes worden achtergelaten rondom het nest.
  • Kleine eitjes in naden en kieren. De eitjes zijn doorzichtig met een witte waas.
  • Aanwezigheid van een misselijkmakend zoete geur. Bedwantsen produceren deze geur in de vorm van een olie-achtige afscheiding die ze helpt tegen het afweren van vijanden.

ONGEMAK DOOR BEDWANTSEN

Bedwantsen zijn in principe niet gevaarlijk, maar wel vooral vervelend. ‘s Nachts duiken zij op en slaan ze hun slag, met als gevolg dat je in de ochtend wakker wordt met jeukende bultjes. Bij een bedwantsenbeet zie je vaak een aantal rode bultjes op een rij, die dicht bij elkaar zitten. De reden dat deze bultjes zo jeuken is doordat het speeksel van een bedwants een licht verdovende werking heeft waardoor je niet opmerkt dat je wordt gebeten. Je lichaam reageert hier wel op als afweermechanisme, wat dus gaat jeuken.

BEDWANTSENBESTRIJDING

Het is van groot belang om bij het vermoeden van bedwantsen (en zeker als dat al is vastgesteld) geen spullen te verplaatsen uit de besmette kamer of omgeving! Hiermee kun je de bedwantsen verspreiden en is er een uitgebreidere bedwantsenbestrijding nodig.

Het is een grote opgave om zelf bedwantsen te bestrijden. Middelen zoals bedwantsenvallen en bedwantsensprays zijn in de praktijk vaak niet effectief genoeg om de plaag volledig te bestrijden. Tijdens zelfbestrijding worden meestal ook vele verstopplekken van de bedwants over het hoofd gezien. Om geld, tijd en moeite te besparen raden wij daarom altijd een professionele bedwantsenbestrijding aan. Verhoek Hygienic helpt je graag met de juiste, effectieve middelen en het uitvoeren van een grondige bestrijding.

Wij bieden behandelingen aan met hitte, stoom en vriezen, die volledig gifvrij zijn. Bij de vriesbehandeling bieden wij ook de optie aan om een vrieskar op locatie neer te zetten voor de spullen. Indien gewenst is het mogelijk om gif te gebruiken.

Werkzaam in de volgende omgevingen

Bel ons

085 - 00 43 681 (gratis)

Branches

Onze hoogwaardige ongediertebestrijding in de omgeving van Genemuiden, Zwolle, Almere en Amsterdam zorgt ervoor dat wij aan al uw wensen voldoen op het gebied van het bestrijden van ongedierte in uw woning, pand of vastgoed.