Waarom is ongediertebestrijding noodzakelijk voor bedrijven?

Waarom is ongediertebestrijding noodzakelijk voor bedrijven?

blog-bedrijven

Vele soorten ongedierte dragen ziektes bij zich die zij kunnen verspreiden. Ze besmetten en tasten voedselvoorraden aan en zorgen voor schade aan gebouwen.

Niet alleen knaagdieren zoals ratten en muizen veroorzaken schade, maar ook andere plaagdieren zoals onder andere kakkerlakken, vliegen, vlooien en vogels. Zij vormen een gezondheidsrisico en zijn een bedreiging voor de voortgang van bedrijven in alle sectoren: horecazaken, hotels, scholen, ziekenhuizen, kantoren en meer.

Hoe worden bedrijven beïnvloedt door ongedierte?

Plaagdieren komen af op plaatsen waar eten te vinden is en waar ze kunnen schuilen en zich voortplanten. Door het coronavirus werk(t)en veel mensen thuis en hebben gebouwen voor langere tijd geen tot weinig mensen over de vloer gehad. Voor ongedierte is dit de ideale situatie waarbij ze volledig hun gang kunnen gaan.

Uitwerpselen, knaagschade en beschadigingen zijn enkele voorbeelden van wat ongedierte kan achterlaten. Veel soorten planten zich razendsnel voort, waardoor het aantal binnen korte tijd veel kan groeien. Hoe meer ongedierte er aanwezig is, hoe meer schade en overlast er zal zijn. De kosten die komen kijken bij het bestrijden, schoonmaken en herstellen van de gemaakte schade lopen dan snel op!

Wanneer klanten opmerken dat een bedrijf last heeft van ongedierte, zal dit een negatieve impact hebben op het bedrijf. Negatieve recensies zorgen al snel voor imagoschade en als gevolg daarvan wegblijvende klanten.

Naast de fysieke schade die ongedierte veroorzaakt, vormen zij ook een risico voor medewerkers en klanten. De aanwezigheid van ongedierte kan zorgen voor stress en angstigheid. Ook kan het welzijn en de gezondheid in gevaar komen door de verspreiding van ziektes. Muizen kunnen bijvoorbeeld ziekten en virussen veroorzaken zoals salmonella en het hantavirus.

Het belang van ongediertebestrijding

Ongediertebestrijding en -preventie zorgt ervoor dat bedrijven op een veilige manier hun producten en/of diensten kunnen aanbieden. Dit draagt bij aan de hygiëne en voorkomt het uitbreken van ziektes.

Zowel voor bedrijven die draaiende zijn gebleven tijdens de aanwezigheid van het coronavirus als bedrijven die zijn gesloten, is het beschermen van gebouwen essentieel. Actieve actie tegen ongedierte zorgt ervoor dat de werkomgeving veilig blijft en klaar voor gebruik is wanneer het gebouw weer open gaat. Zo blijven de kosten laag wanneer ongedierte tijdig wordt gesignaleerd en wordt aangepakt!

Verhoek Hygienic helpt je graag met het opstellen van een ongediertebestrijdingsplan waarbij we bescherming bieden in- en rondom het gebouw en de (voedsel)voorraden en zorgen voor een veilige omgeving voor zowel medewerkers als klanten.

Volgende week gaan wij in onze blog in op de specifieke risico’s per bedrijfssector.

Wil je alvast meer informatie? Neem direct contact met ons op via de klantenservice op 085 00 43 681 (gratis) of mail naar [email protected]. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier onderaan de pagina.

Gerelateerde berichten

Branches

Onze hoogwaardige ongediertebestrijding in de omgeving van Genemuiden, Zwolle, Almere en Amsterdam zorgt ervoor dat wij aan al uw wensen voldoen op het gebied van het bestrijden van ongedierte in uw woning, pand of vastgoed.