Hoe kun je mieren tegengaan?
mieren

Alleen in Nederland bestaan al talloze soorten mieren. Grote kans dat ze op plekken lopen waar je ze liever niet hebt. Lees snel verder om erachter te komen wat je kunt doen tegen deze kleine beestjes!

Wist je dat mieren echte alleseters zijn? Ze hebben echter wel een voorkeur voor zoet eten en drinken zoals koek, snoep, limonade of wijn (in alcohol zit ook een hoop suiker).

Hoe kun je van mieren afkomen?

De belangrijke, eerste stap die je kunt zetten om mieren te bestrijden is om het mierennest op te sporen. Een mierennest kan buiten voorkomen in (zand)grond of tussen de tegels. Dit kan ook binnen zijn in bijvoorbeeld een kruipruimte. Het is van belang om het nest op te sporen, omdat je niet van mieren afkomt zonder het nest aan te pakken.

Er zijn twee opties om mieren aan te pakken:

 1. Je gebruikt huis-, tuin- en keukenmiddelen
 2. Je schakelt een professionele ongediertebestrijder in zoals Verhoek Hygienic om dit voor jou te doen

Wat kun je zelf doen?

 • Een mierenlokdoos gebruiken
  Zet het doosje op een plek waar veel mieren komen, bijvoorbeeld in de keuken. Als je buiten last hebt van mieren, zet het doosje dan op of langs een plek waar veel mieren lopen. Let wel op dat je het doosje niet gebruikt als het regent, tenzij het ergens beschut kan staan. Zorg er ook voor dat je het doosje niet dicht bij een deur plaatst om te voorkomen dat je de mieren naar binnen lokt. Een doosje bevat gif, dus pas ook op met (kleine) huisdieren!
 • Kokend water gebruiken
  Er wordt regelmatig op internet als tip gegeven om kokend water op een mierennest te gieten. Dit doodt echter alleen de eerste laag mieren, want de diepere ondergrondse lagen blijven beschermd. Hiermee doodt je dus lang niet het hele nest.
 • Zet aaltjes in
  Aaltjes zijn zeer kleine rondwormen die onder andere mieren eten. Je kunt ze kopen bij een tuincentrum en verspreiden rondom het nest. Zij zullen meerdere mieren vervolgens opeten. Helaas is het vaak zo dat de overgebleven mieren als reactie daarop hun nest zullen verplaatsen.

In de meeste gevallen kom je helaas nooit van alle mieren af als je zelf aan de slag gaat. Daarnaast kost dit veel tijd en geduld. De kosten kunnen ook oplopen als je steeds nieuwe lokdoosjes, aaltjes of andere middelen koopt. Voor een snelle en zorgvuldige behandeling staat Verhoek Hygienic daarom altijd voor je klaar!

Wij horen graag waarbij we je kunnen helpen. Neem direct contact met ons op via de klantenservice op 085 00 43 681 (gratis) of mail naar [email protected]. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier onderaan de pagina. 

Gerelateerde berichten

Op zoek naar een dienst?

Neem contact op!

Wilt u graag dat wij uw probleem oplossen? 

Branches

Onze hoogwaardige ongediertebestrijding in de omgeving van Genemuiden, Zwolle, Almere en Amsterdam zorgt ervoor dat wij aan al uw wensen voldoen op het gebied van het bestrijden van ongedierte in uw woning, pand of vastgoed.