Hoe kan ik zelf vlooien bestrijden?

Hoe kan ik zelf vlooien bestrijden?

muizen

Zelf vlooien bestrijden, kan dit?

Misschien… dit ga ik u uitleggen! Het moment waarop u merkt dat u last heeft van vlooien is vaak te laat om het probleem zelf nog op te kunnen oplossen. Hoe kan dat? Om een goed beeld te krijgen van een vlooien bestrijding in uw woonhuis bent u wat meer informatie nodig, zodat u begrijpt hoe vlooien zich voortplanten en dit als bestrijding kunt gebruiken.

Levenscyclus van de vlo

Vlooien hebben een volledige gedaanteverwisseling. Dit betekent dat er 4-8 eitjes worden gelegd nadat de vlooien een bloed maaltijd hebben gehad. Vlooien leven namelijk net als muggen, teken, bedwantsen, etc. van het bloed van hun gastheer. Dit eistadium duurt ongeveer 1 week bij kamertemperatuur. Daarna komt het larvale stadium, dit duurt zo’n 2-3 weken, gevolgd door het 1-2 weken durende popstadium. Na het ontpoppen vallen de pasgeboren vlooien hun nieuwe gastheer aan. De vlooien komen pas uit hun pop als u, uw partner, uw hond of kat, dicht in de buurt van de poppen bent en de nodige trillingen veroorzaakt. Dit zorgt er voor dat de poppen/vlooien “wakker” worden en hun prooi kunnen aanvallen.

Zelf vlooien bestrijden.

Indien u de vlooien plaag vroeg heeft opgemerkt kan u deze vlooien plaag zelf bestrijden. Hiervoor gaan we de levenscyclus van de vlo tegen hun gebruiken. Het volgende stappenplan kan de vlooien plaag aanzienlijk minder maken en zelfs helemaal uitroeien.

Stap 1:

Indien u huisdieren heeft moet u die per direct behandelen tegen vlooien.

Stap 2:

Stofzuigen, stofzuigen, stofzuigen en nog eens stofzuigen! Stofzuig (indien mogelijk) 3 keer per dag alle vertrekken van uw woning, zodat u zoveel mogelijk eitjes, larven, popen & vlooien opzuigt. Nadat u heeft stofgezogen moet u DIRECT de stofzuigerzak weggooien in de container BUITEN.

Stap 3:

Was op minimaal 60 graden (indien mogelijk) uw bank/stoel -hoezen, tafelkleden, kleding en spullen van uw huisdieren. Wanneer de de bovenstaande spullen niet gewassen kunnen worden, dan kan u deze spullen ook invriezen op minimaal -18 voor 7 dagen. Op 60 graden wassen of invriezen op -18 dood namelijk alle stadia van de vlo.

Stap 4:

De bovenstaande stappen dient u te herhalen totdat u geen overlast meer ervaart.

Het kan zo zijn dat er al zoveel vlooien aanwezig zijn in uw woning dat u dit zelf niet meer kan bestrijden. In dat geval is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met Verhoek Hygienic zodat wij een chemische vlooien bestrijding kunnen uitvoeren om u van uw vlooien plaag af te helpen.

Indien u vragen heeft over een vlooien bestrijding, de prijs van een vlooien bestrijding of heeft u last van ander ongedierte, neemt u dan contact op met Verhoek Hygienic:

Whatsapp: 06 53 91 98 17

Mail: [email protected]

Tel: 085 00 43 681

Gerelateerde berichten

Branches

Onze hoogwaardige ongediertebestrijding in de omgeving van Genemuiden, Zwolle, Almere en Amsterdam zorgt ervoor dat wij aan al uw wensen voldoen op het gebied van het bestrijden van ongedierte in uw woning, pand of vastgoed.