wespennest-5
Navigatie:
Wespenbestrijding

Inleiding Wespenbestrijding

Een wespennest dat volgroeid is kan uit wel 5.000 wespen bestaan. Wespen worden (vooral) aan het einde van de zomer agressief, wat gevaarlijke situaties kan opleveren als je bij een wespennest in de buurt komt. Laat daarom tijdig een wespenbestrijding uitvoeren.

Wespenbestrijding

Een wespennest dat volgroeid is kan uit wel 5.000 wespen bestaan. Wespen worden aan het einde van de zomer agressief, wat gevaarlijke situaties kan opleveren als je bij een wespennest in de buurt komt.

Wespen maken hun nest vaak op moeilijk bereikbare plekken om het zo goed mogelijk te beschermen. Dit zijn vaak plekken zoals in een huis of schuur, in de grond, in een spouwmuur of in een dakrand of vliering. In deze blog gaan wij in op hoe je een wespennest kunt herkennen.

Het is van groot belang om een wespennest zoveel mogelijk met rust te laten. Zodra wespen zich enigszins bedreigd voelen, zullen ze met meerdere wespen tegelijk gaan steken. In tegenstelling tot een bij die slechts één keer kan steken, kan een wesp dit meerdere keren. Een wespenbestrijding, of eigenlijk een wespennestbestrijding, dient altijd met grote zorgvuldigheid uitgevoerd te worden met de juiste (persoonlijke) bescherming.

WESP, BIJ OF HOMMEL?

De professionals bij Verhoek Hygienic kunnen vaststellen of het gaat om wespen, bijen of hommels. In het geval van wespen kan er een wespenbestrijding worden uitgevoerd, maar in het geval van bijen en hommels mogen wij geen bestrijding uitvoeren. Als imker zijnde kunnen wij wel de nesten voor je verplaatsen of advies geven over andere mogelijkheden.

Branches

Onze hoogwaardige ongediertebestrijding in de omgeving van Genemuiden, Zwolle, Almere en Amsterdam zorgt ervoor dat wij aan al uw wensen voldoen op het gebied van het bestrijden van ongedierte in uw woning, pand of vastgoed.