zwarte-rat-2
Navigatie:
Rattenbestrijding

Inleiding Rattenbestrijding

Ratten veroorzaken een hoop schade en overlast. Daarnaast vormen ze een groot gezondheidsrisico doordat ze meerdere ziektes met zich meedragen en deze kunnen overbrengen. Voorbeelden zijn de ziekte van Weil, salmonella en E.coli. Ratten dragen ook andere plaagdieren zoals vlooien, teken en mijten bij zich en ze kunnen zelfs een allergische reactie bezorgen.

Verhoek Hygienic helpt u graag met een discrete en effectieve behandeling waarbij uw rattenprobleem wordt opgelost.

Rattenbestrijding

Ratten veroorzaken een hoop schade en overlast. Daarnaast vormen ze een groot gezondheidsrisico doordat ze meerdere ziektes met zich meedragen en deze kunnen overbrengen. Voorbeelden zijn de ziekte van Weil, salmonella en E.coli. Ratten dragen ook andere plaagdieren zoals vlooien, teken en mijten bij zich en ze kunnen zelfs een allergische reactie bezorgen.

Door de behendigheid van ratten zijn ze goede springers en kunnen ze goed klimmen. Doordat ze zelfs door gaten van 1,5 centimeter kunnen kruipen, zijn ze in staat om om veel plekken te komen. Dit maakt het niet makkelijk om ratten buiten te houden. Een professional zoals Verhoek Hygienic kan een discrete, maar grondige rattenbestrijding uitvoeren om u van de ratten af te helpen.

Ratten zoeken de mens op omdat daar een voldoende aanbod is van voedsel. Bedrijfskantines en/of voedselvoorraden hebben dan ook een enorme aantrekkingskracht voor ongedierte. Rattenproblemen hebben een negatieve invloed op uw reputatie en kunnen problemen opleveren voor uw bedrijf. Naast het veroorzaken van schade en het overbrengen van ziektes, kunnen ratten ook voedsel en andere goederen besmetten op de plekken waar zij hebben gelopen. Grijp daarom snel in en laat voor de veiligheid van uw klanten, medewerkers en uw bedrijf een rattenbestrijding uitvoeren!

HERKENNEN VAN EEN RATTENPROBLEEM

Ratten laten zichzelf niet graag zien overdag. Aan de onderstaande verschijnselen kunt u wel herkennen dat u last heeft van een rattenplaag. Indien dit overeenkomt met wat u opmerkt in uw bedrijf, is het hoogstwaarschijnlijk noodzakelijk om een rattenbestrijding te laten uitvoeren.

WAARAAN HERKENT U EEN RATTENPLAAG?

  • Uitwerpselen (langwerpige keutels die bij elkaar liggen en een donkere kleur hebben);
  • Knaagschade;
  • Muskus en ammoniak geur die kenmerkend is voor ratten;
  • Geluid (krassende geluiden van lopende ratten op of onder de vloer en in de muur);
  • Sporen van buiksmeer (achtergebleven vuil en vet van de vacht, te herkennen aan donkere vegen en plekken);
  • Nesten (aanwezigheid van nestmateriaal of zelfs jonge ratten).

RATTENWERING

Tijdens een rattenbestrijding wordt vaak gelijktijdig een rattenwering uitgevoerd. Dit is een belangrijke stap in de bestrijding en draagt ook bij aan de preventie van ratten. Het risico dat ratten binnenkomen wordt beperkt door de verschillende weringstechnieken die wij gebruiken, waarbij de toegangswegen worden geblokkeerd. Dit bespaart u tijd, geld en energie. Ook geven wij u graag advies over hygiënemaatregelen en over de opslag van voedsel dat bijdraagt aan de preventie.

Wij geven zes maanden garantie op de rattenwering die wij aanbrengen. Indien ratten toch door de gaten knagen die wij hebben gedicht, komen wij deze zonder extra kosten opnieuw voor u dichten. Regelmatige inspecties door een professionele ongediertebestrijder zorgen ervoor dat eventuele nieuwe besmettingen wroden voorkomen.

RATTENBESTRIJDING

Het komt zelden voor dat er één rat aanwezig is die overlast veroorzaakt. Meestal wordt er gesproken van een rattenplaag, waarbij er een kleine groep of zelfs een kolonie ratten aanwezig is. Wanneer ratten zich hebben gevestigd, planten ze zich vliegensvlug voort waarbij ze nesten van 6 tot 10 jongen per keer hebben. Verhoek Hygienic helpt u graag met een discrete en effectieve behandeling waarbij uw rattenprobleem wordt voorkomen en, indien van toepassing, bestreden.

Branches

Onze hoogwaardige ongediertebestrijding in de omgeving van Genemuiden, Zwolle, Almere en Amsterdam zorgt ervoor dat wij aan al uw wensen voldoen op het gebied van het bestrijden van ongedierte in uw woning, pand of vastgoed.