Houtworm 1
Navigatie:
Houtwormbestrijding

Inleiding Houtwormbestrijding

Wanneer houtboorders zich huisvesten in hout kan dit ernstige schade voor uw bezittingen betekenen. Schade die meestal onherstelbaar is. Houtworm tast de draagkracht van het hout aan doordat de binnenkant wordt verzwakt. Op den duur leidt dit tot verzwakkingen en instortingsgevaar. Alleen wanneer er tijdig een houtwormbestrijding wordt uitgevoerd kan houtwormschade worden hersteld. Bij bijvoorbeeld meubels en vloeren zorgt houtworm ook voor verminderde stevigheid, maar wordt vooral ook het aanzicht aangetast door de vele kleine gaatjes die houtworm achterlaat.

Houtwormbestrijding

Wanneer houtboorders zich huisvesten in hout kan dit ernstige schade voor uw bezittingen betekenen. Schade die meestal onherstelbaar is.

De officiële benaming voor de houtaantastende kevers is houtboorder. In de volksmond wordt ook de term ‘houtworm’ gebruikt als verzamelnaam. Onder houtworm valt onder andere de grote en kleine houtworm, de huisboktor, de spinthoutkever en de glanzende houtmier.

Wanneer er gesproken wordt over houtworm, bedoelt men vaak de larven van de houtwormkevers. De larven leven in het hout en brengen de schade aan door in het hout te boren. Wanneer zij volgroeid zijn tot volwassen kevers, kruipen zij door een gaatje het hout uit. Meestal is dit het moment wanneer de houtworm wordt ontdekt. Voor die tijd is er aan de buitenkant vaak nog niets zichtbaar.

Houtworm tast de draagkracht van het hout aan doordat de binnenkant wordt verzwakt. Op den duur leidt dit tot verzwakkingen en instortingsgevaar. Alleen wanneer er tijdig een houtwormbestrijding wordt uitgevoerd kan houtwormschade worden hersteld. Bij bijvoorbeeld meubels en vloeren zorgt houtworm ook voor verminderde stevigheid, maar wordt vooral ook het aanzicht aangetast door de vele kleine gaatjes die houtworm achterlaat.

HOUTWORMBESTRIJDING

Het is noodzakelijk voor de veiligheid om een houtwormbestrijding te laten uitvoeren zodra bekend is dat er houtworm aanwezig is. Een houtwormbestrijding beperkt het risico op verdere schade en de kans op instortingsgevaar. Houtworm zal zich daarnaast altijd blijven uitbreiden naar grotere houten oppervlaktes.

Een professionele ongediertebestrijder zoals Verhoek Hygienic heeft de kennis om vast te stellen van welk soort houtaantastende kever er sprake is én of de houtworm nog actief is. Wanneer er een houtwormbestrijdig nodig is, wordt de bestrijdingstechniek afgestemd op de soort kever die aanwezig is.

Een houtwormbestrijding is een langdurig proces en kan meer dan een jaar duren. Dit komt doordat houtworm een lange levenscyclus heeft en het tijd kost voordat alle houtworm volledig is verdwenen uit het hout.

PREVENTIEVE HOUTWORMBEHANDELING

Heeft u houten meubels, constructies of andere houten oppervlaktes die u preventief wilt laten behandelen tegen houtworm? Dat kan! Dit is echter alleen mogelijk als er nog geen houtworm aanwezig is. Met een preventieve houtwormbehandeling van Verhoek Hygienic bent u ervan verzekerd dat er geen houtworm zal komen. Als er wel al houtworm aanwezig is, kunnen wij een houtwormbestrijding voor u uitvoeren.

Branches

Onze hoogwaardige ongediertebestrijding in de omgeving van Genemuiden, Zwolle, Almere en Amsterdam zorgt ervoor dat wij aan al uw wensen voldoen op het gebied van het bestrijden van ongedierte in uw woning, pand of vastgoed.