Wat zijn zilvervisjes?

Wat zijn zilvervisjes?

zilvervisje

Zilvervisjes zijn een veelvoorkomend probleem bij bedrijven en in huizen. Ze worden ook wel suikergasten genoemd, aangezien zij zich voeden met organisch materiaal, waaronder vooral suikers. Hun naam hebben ze te danken aan de zilverachtige glans van de schubben die het lichaam van het zilvervisje bedekt. Daarnaast kunnen zij watervlug wegglippen.

Aangezien zilvervisjes zich moeilijk over gladde oppervlakken bewegen, worden ze regelmatig gevonden in badkuipen of gootstenen waarin zij gegleden zijn. Zilvervisjes worden daarnaast gauw verward met het papiervisje en het ovenvisje. Een papiervisje leeft in drogere omgevingen en eet vooral papier. Het ovenvisje wordt zelden in woonhuizen aangetroffen aangezien zij vooral voortleven bij hogere temperaturen.

Het zilvervisje wordt tussen de 12 tot 30 mm lang en heeft een ronde voorzijde waarvan het lijf eindigt in een punt. Het insect is glanzend grijs/zilver en is voornamelijk ‘s nachts actief. Ze leven vaak voort in vochtige koele ruimtes zoals de kelder, toilet, badkamer en keuken. Vooral in nieuwbouwwoningen of nieuwe bedrijfspanden zijn zilvervisjes vaak te vinden. Dit vanwege de nog vochtige ruimtes in de nieuwe woning of bedrijfspand.

Omdat de zilvervisjes zich verbergen in onhygiënische plekken, kunnen zij eenvoudig schimmels, bacteriën en virussen verspreiden op eten en contactpunten. Hierdoor kan zowel mens als dier ziek raken. Wat betreft de ziekteverspreiders vallen zij daarom ook in dezelfde categorie als de kakkerlak en rat. Bestrijding is daarom van zeer belang en wordt zeker aangeraden.

Wij horen graag waarmee we je kunnen helpen. Neem contact met ons op via de klantenservice op 085 00 43 681 (gratis) of mail naar [email protected]. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier onderaan de pagina.

Gerelateerde berichten

Branches

Onze hoogwaardige ongediertebestrijding in de omgeving van Genemuiden, Zwolle, Almere en Amsterdam zorgt ervoor dat wij aan al uw wensen voldoen op het gebied van het bestrijden van ongedierte in uw woning, pand of vastgoed.