Wat kun je doen tegen muggen?

Wat kun je doen tegen muggen?

blog-muggen

Er is de komende tijd mooi weer voorspeld met zon en warme temperaturen. Heerlijk! Of toch niet? Er zijn helaas genoeg mensen die ‘s nachts worden wakker gehouden door zoemende muggen. Wil jij dit voorkomen? Wij geven je graag advies!

Waar komen die muggen nou toch vandaan?

Zodra de zomer aanbreekt, duiken ook ineens de muggen weer op! Hoe dat kan? Muggen ontwikkelen zich sneller bij warme temperaturen. In deze blog vertellen wij wat de favoriete broedplaatsen zijn van de mug. Kruipruimtes en verstopte dakgoten zijn daar twee voorbeelden van.

Hoe kun je (preventief) muggen weren?

Voorkomen is altijd beter dan genezen, en daarom geven wij je graag een aantal tips en tricks om muggen op afstand te kunnen houden.

  1. Maak gebruik van een klamboe rondom je bed. Muggen kunnen niet door dit net heen komen.
  2. Muggen zijn geen fan van een sterkte luchtstroming, dus maak gebruik van een ventilator of airconditioning.
  3. Zet een muggenlamp aan. De muggen komen af op de warmte en sterven vervolgens in de lamp.
  4. Een meer vriendelijke optie dan de muggenlamp is de muggenstekker. Deze zendt een geluid uit dat muggen op afstand houdt.
  5. Smeer je in met DEET. De geur brengt muggen in de war, waardoor je minder wordt gestoken.

Wil je weten wat je nog meer kan doen tegen muggen? Lees dan snel verder in deze blog!

Help, ik ben geprikt!

Ben je ondanks het nemen van (preventieve) maatregelen alsnóg geprikt? Dat is vervelend, want dat kan flink jeuken! Geen zorgen, er zijn middelen om de jeuk te verminderen:

  • Probeer vooral niet te krabben aan de muggenbult(en). Krabben zorgt ervoor dat de muggenbult groter wordt, waardoor de jeuk ook verergert.
  • Om de zwelling te minderen, kun je de muggenbult koelen met bijvoorbeeld ijs of een koelelement (wikkel hier dan wel een theedoek of andere doek omheen).
  • Zalf met menthol, aloë vera of calendula zal de huid kalmeren en bijdragen aan een sneller genezingsproces.
  • Citroen- of limoensap kan ook helpen! Dit zijn natuurlijke zuren die jeuk kunnen voorkomen. Een bijkomend voordeel is dat ze ook infecties tegengaan.

Heb je veel overlast van muggen en lukt het niet om van ze af te komen? Wij helpen je graag! Neem direct contact met ons op via de klantenservice op 085 00 43 681 (gratis) of mail naar [email protected]. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier onderaan de pagina.

Gerelateerde berichten

Branches

Onze hoogwaardige ongediertebestrijding in de omgeving van Genemuiden, Zwolle, Almere en Amsterdam zorgt ervoor dat wij aan al uw wensen voldoen op het gebied van het bestrijden van ongedierte in uw woning, pand of vastgoed.