Tips voor het inspecteren van een hotelkamer op bedwantsen

Tips voor het inspecteren van een hotelkamer op bedwantsen

hotelkamer

Wanneer je net bent aangekomen in je hotelkamer op vakantie, zijn bedwantsen wel het laatste dat je wilt tegenkomen. Het is daarom verstandig om bij aankomst de hotelkamer te controleren op bedwantsen en de sporen die zij achterlaten. Gelukkig kan dit met een aantal simpele stappen.

Stap 1: Het bed

Zet bij binnenkomst nooit je koffer op of rond het bed. Zo voorkom je namelijk dat, indien er wel bedwantsen aanwezig zijn, je deze onbedoeld mee naar huis neemt. Controleer als eerste het bed. Denk hierbij aan het matras en de bedombouw. Haal voor een deel het beddengoed af en inspecteer ook de naden en ritsen. Let op zwarte sporen/uitwerpselen, eitjes (deze zijn wit/doorzichting van kleur) en eventuele levende bedwantsen.

Stap 2: Meubilair

Wist je dat bedwantsen niet alleen in bed zitten? Ze kunnen ook voorkomen in banken en stoelen, omdat mensen hier ook voor een langere tijd zitten. Controleer wederom de naden en ritsen, maar ook in de hoes, als dat mogelijk is.

Stap 3: Overige inrichting

Ook in of nabij opbergkasten en nachtkastjes kunnen sporen aangetroffen worden. Het is gelukkig niet nodig om hele kasten te controleren, maar je kunt wel kijken in de hoeken van de lades en de scharnieren. Bekijk ook de punten waar de plint of het tapijt wordt geraakt, hier kunnen bedwantsen ook verscholen zitten.

Stap 4: Koffers

Als laatste stap controleer je het bagagerek. Het is mogelijk dat eerdere hotelgasten eerst het koffer op het bed hebben gelegd, voordat zij dit op het bagagerek hebben geplaatst. De bedwantsen kunnen dan gemakkelijk via de koffer op het bagagerek kruipen, en later in jouw eigen koffer!

Ik heb (sporen van) bedwantsen gezien, en nu?

Ben je tijdens het controleren sporen van bedwantsen tegengekomen? Meld dit dan direct bij het hotelpersoneel en vraag een andere kamer aan. Dring er op aan dat dit een kamer is die ver verwijderd is van de kamer waar je de (sporen van) bedwantsen hebt gevonden. Maak het daarnaast duidelijk bij het hotelpersoneel dat zij dringend een professionele ongediertebestrijder inschakelen om het ongedierteprobleem in hun hotel op te lossen.

Ben je geen sporen van bedwantsen tegengekomen? Helaas is het mogelijk dat zij zich te goed verstopt hebben en dat je ze meeneemt van huis. Ben je bijvoorbeeld verschillende beten op je huid tegengekomen? Dit zouden weleens de beten van een bedwants kunnen zijn.

Vermoed je last te hebben van bedwantsen? Neem direct contact met ons op via de klantenservice op 085 00 43 681 (gratis) of mail naar [email protected]. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier onderaan de pagina.

Gerelateerde berichten

Branches

Onze hoogwaardige ongediertebestrijding in de omgeving van Genemuiden, Zwolle, Almere en Amsterdam zorgt ervoor dat wij aan al uw wensen voldoen op het gebied van het bestrijden van ongedierte in uw woning, pand of vastgoed.