Tips tegen overlast van wespen

Tips tegen overlast van wespen

blog-wespen

In de zomer maken wespen hun nest af en zijn de larven volgroeid. Waar voorheen de werksters gevoed werden door het braaksel van de larven, is dat nu niet meer van toepassing. Wespen gaan daarom op zoek naar vervangend voedsel, wat voor ons voor overlast kan zorgen!

{module: photo, no: 1}

In deze blog lees je hoe je een wespennest kunt herkennen. Het is aan te raden om een wespennest zo snel mogelijk weg te laten halen, voordat ze een groot probleem worden. Een volgroeid wespennest kan namelijk uit zo’n 5000 wespen bestaan!

Is er geen nest bij jou in de buurt maar heb je wel overlast van wespen? Wij geven je graag tips om de overlast tegen te gaan!

Tips tegen wespen

 1. Wierook
  Wespen zijn geen fan van sterke gehouden en al zeker niet van rook. Wierook kan daarom dienen als anti-wespenmiddel. Je kunt meerdere wierookstokjes aansteken en plaatsen op verschillende plekken.
 2. Geuren tegen wespen
  Naast wierook zijn er een aantal andere geuren waar wespen niet van houden, zoals: knoflook, ui, eucalyptus, citronella, kruidnagel in een citroen, koperen munten, rozemarijn (op de barbecue!).
 3. Een waterzak ophangen
  Om wespen af te schrikken kun je een (stevige) doorzichtige zak met water ophangen. De schittering van het water schrikt de wepsen af en zorgt ervoor dat ze uit de buurt blijven!
 4. Een plantenspuit gebruiken
  Wanneer je wespen besproeit met een plantenspuit, kun je ze voor de gek houden en ze laten denken dat het regent. Ze zullen dan (tijdelijk) terugkeren naar hun nest.
 5. Anti-muggen stekker
  Een stekker die een ultrasoon geluid uitstoot dat een mens niet kan horen. Alleen insecten kunnen dit geluid horen, dat ervoor zorgt dat ze uit de buurt blijven. De stekker is gericht op muggen, maar ook wespen blijven liever uit te buurt. Let wel op bij huisdieren, sommige stekkers zijn voor hen ook hoorbaar.

Wel of geen wespenval gebruiken?

Een wespenval is vaak effectief in het vangen van wespen. Een groot nadeel is echter dat dode wespen weer nieuwe wespen aantrekt. Er komt dan gif uit de angel vrij, wat andere wespen ruiken en ze alerter en agressiever maakt. Ze willen vervolgens de dode wesp komen helpen. Van de nieuwe wespen komt waarschijnlijk een klein deel in de val, maar je zult ze niet allemaal kunnen vangen. Mocht je een wespenval willen gebruiken, zorg er dan voor dat je regelmatig de dode wespen opruimt en de val schoonmaakt (of vernieuwt, mocht je een eigen val hebben gemaakt).

Heb je last van wespen en wil je dit op een veilige manier laten verhelpen? Wij helpen je graag! Neem direct contact met ons op via de klantenservice op 085 00 43 681 (gratis) of mail naar [email protected]. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier onderaan de pagina.

Gerelateerde berichten

Branches

Onze hoogwaardige ongediertebestrijding in de omgeving van Genemuiden, Zwolle, Almere en Amsterdam zorgt ervoor dat wij aan al uw wensen voldoen op het gebied van het bestrijden van ongedierte in uw woning, pand of vastgoed.