Tips om zelf bedwantsen te bestrijden

Tips om zelf bedwantsen te bestrijden

bedwantsen

Bedwantsen bestrijden is geen eenvoudige taak, maar met deze tips helpen we je graag op weg zodat je snel van ze af bent!

Bedwantsen zijn klein en kunnen zich goed verstoppen. Ze verstoppen zich niet alleen in en rondom je bed, maar op allerlei plaatsen waar je wellicht niet direct aan denkt, zoals een stopcontact.

Je kunt gemakkelijk bedwantsen mee naar huis nemen via je vakantieadres en het is zelfs mogelijk om ze in het openbaar vervoer op te lopen. Hier leggen wij daar meer over uit. In deze blog geven we je graag tips en tricks om zelf mee aan de slag te gaan.

Hoe herken je bedwantsen?

Voordat je aan de slag gaat, is het goed om vast te stellen dat je daadwerkelijk last hebt van bedwantsen, en niet van een ander soort ongedierte zoals vlooien of teken.

Een bedwants kun je herkennen aan de volgende kenmerken:

  • Bedwantsen zijn ongeveer 5 millimeter lang.
  • Ze hebben een lichtbruine kleur en een plat, ovaal lichaam. Wanneer ze zich recent hebben gevoed met bloed, hebben ze een meer rode kleur en een bol lichaam.
  • Een bedwants eitje heeft een parelwitte kleur en heeft de grootte van een speldenknop.
  • Uitwerpselen van bedwantsen zien eruit als kleine bloedvlekjes (0,5 – 1 millimeter) en hebben een rood tot zwarte kleur.
  • Bedwantsen vervellen een aantal keer totdat ze volgroeid zijn en laten daarbij vervellingshuidjes achter rondom het nest.

Tips om zelf bedwantsen te bestrijden:

  • Was je beddengoed grondig. Verplaats het beddengoed van de kamer naar de wasmachine in een afgesloten zak, om verdere verspreiding te voorkomen. Was vervolgens het beddengoed op 90 graden om de bedwantsen te doden. Dit is een goede stap in het bestrijden van bedwantsen, maar vergeet niet dat bedwantsen niet alleen in beddengoed zitten.
  • Stofzuig grondig. Ga zorgvuldig door de gehele kamer(s) heen en gebruik hulpstukken om alle naden, kieren en gaatjes uit te zuigen. Leeg na het stofzuigen direct de stofzuiger(zak) en doe dit buitenshuis!
  • Sluit stopcontacten af. Bedwantsen kunnen zich ook verstoppen in stopcontacten vanwege hun kleine formaat. Ze kunnen zich op deze manier ook verspreiden naar andere plekken in huis. Bedek daarom ook de stopcontacten nadat je deze hebt uitgezogen met de stofzuiger.
  • Invriezen. Wanneer je vermoedt dat je bedwantsen hebt meegenomen in je tas of koffer, is het zeer aan te raden om de inhoud (en het liefst ook de koffer zelf) in te vriezen. Bedwantsen gaan dood na minimaal 48 uur te worden blootgesteld aan temperaturen onder de -14 Cº. Ook bedwantseitjes worden hiermee gedood. Het is hierbij van belang dat de temperatuur voldoende laag is. Bij particulieren met een huishoudelijke vriezer wordt een periode van 1 week sterk aangeraden, omdat de temperatuur van de vriezer niet altijd constant is of dit niet helemaal duidelijk is.

Wil je meer tips en informatie? Lees dan verder op onze pagina’s Zelf bedwantsen bestrijden en Bedwantsenbestrijding!

Bedwantsenbestrijding laten uitvoeren

De beste manier om volledig van een bed wantsen probleem af te komen, is door een professionele ongediertebestrijder zoals Verhoek Hygienic in te schakelen. Wij beschikken over de juiste kennis en hulpmiddelen om de bestrijding zo effectief mogelijk uit te voeren.

Wij horen graag waarbij we je kunnen helpen. Neem direct contact met ons op via de klantenservice op 085 00 43 681 (gratis) of mail naar [email protected]. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier onderaan de pagina.

Gerelateerde berichten

Branches

Onze hoogwaardige ongediertebestrijding in de omgeving van Genemuiden, Zwolle, Almere en Amsterdam zorgt ervoor dat wij aan al uw wensen voldoen op het gebied van het bestrijden van ongedierte in uw woning, pand of vastgoed.