Quaran-tuinen-tijd: Voor de bijen de tuin in!

Quaran-tuinen-tijd: Voor de bijen de tuin in!

bijen-5

Het begin van de lente nodigt uit om tijd buiten door te brengen. Nu vele mensen thuis zitten vanwege COVID-19 (coronavirus) is het tijd voor quaran-tuinen! ‘s Ochtends met een kopje koffie en/of thee deze blog doorlezen en daarna lekker de handen uit de mouwen steken voor de bijen in de tuin!

In deze blog gaan we samen aan de slag om de bijen dit jaar een handje te helpen. Het is niet moeilijk en daarnaast krijg je er ook nog veel voor terug! Bijen hebben het liefste een grote variatie aan bloemen in jouw tuin of op jouw balkon.

Wij hebben een selectie voor je gemaakt van 5 prachtige soorten bloemen die je kunt zaaien in de maanden april en mei, zodat je lekker in de buitenlucht aan de slag kan.

 1. Clarkia
  Deze bloem staat het liefst in de zon, maar kan ook goed tegen droge plekken. De bloemen hebben verschillende kleurrijke tinten. Je kunt clarkia’s het beste op de grond planten of zaaien, op die manier komen de bloemen namelijk het beste tot bloei! Ze komen mooi uit tegen een hek/muur of op een schutting.
 2. Zonnebloem
  De zonnebloem is een van de meest populaire bloemen voor het nieuwe seizoen! Houd er wel rekening mee dat deze tot drie meter hoog kan worden. Ze hebben een stevige ondergrond nodig, maar geef ze niet teveel water om te voorkomen dat de stengels gemakkelijk afbreken. Zonnebloemen trekken naast bijen, ook vlinders en hommels aan!
 3. Goudsbloem
  Dit is een ware eyecatcher met oranje bloemen. Ze zijn gemakkelijk in onderhoud, want je kunt ze zaaien in de grond, maar ook in een bloempot of balkonbak. Na het zaaien hebben ze geen verzorging (op wat water na) nodig, want de bloemen ontwikkelen zelf zaadjes zordra ze uitgebloeid zijn. Je kunt hier dus meerdere jaren plezier van hebben.
 4. Korenbloem
  Korenbloemen doen het goed in een zonnig gedeelte van de tuin of op het balkon. Ze bloeien oorspronkelijk met paarsblauwe bloemen, maar tegenwoordig zijn er verschillende kleuren beschikbaar. De korenbloem heeft veel nectar en trekt daarom veel insecten aan. Dit is een ideale plant voor de natuur!
 5. Nemesia
  De nemesia is een plant die weelderig bloeit met witte, gele, blauwe, roze of oranje bloemetjes. De enige eis die deze plant heeft, is dat ze goed nat gehouden moet worden, maar dat het water wel goed kan weglopen. Verder doet deze plant het op alle plekken goed en fleurt het iedere (buiten)ruimte op.

Wij horen graag waarbij we je kunnen helpen. Neem direct contact met ons op via de klantenservice op 085 00 43 681 (gratis) of mail naar [email protected]. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier onderaan de pagina. 

Gerelateerde berichten

Branches

Onze hoogwaardige ongediertebestrijding in de omgeving van Genemuiden, Zwolle, Almere en Amsterdam zorgt ervoor dat wij aan al uw wensen voldoen op het gebied van het bestrijden van ongedierte in uw woning, pand of vastgoed.