aluminium vogelwering - solarprofiel tegen nestelende duiven onder zonnepanelen
Navigatie:
Vogelwering voor zonnepanelen

Waarom vogels zonnepanelen beschadigen en welke vogelwering er beschikbaar is.

De zon is een schone, onuitputtelijke bron van energie die we kunnen gebruiken om elektriciteit op te wekken met zonnepanelen. Vogels zijn zich niet bewust van het feit dat ze schade kunnen toebrengen aan deze belangrijke bron van hernieuwbare energie.

Er zijn verschillende manieren waarop vogels schade kunnen toebrengen aan zonnepanelen. Sommige vogels beschadigen de panelen door erop te gaan staan of tegenaan te pikken. Dit kan leiden tot krassen of breukjes in het glas, wat de prestaties van het paneel vermindert. Andere vogels bouwen nesten onder de zonnepanelen, waardoor de panelen hun warmte niet meer kwijt kunnen en te heet worden. Dit kan ernstige consequenties hebben, want als de panelen niet meer functioneren, dan kan dit leiden tot hoge elektriciteitsrekeningen.

Trustoo

5 / 5

5/5

23 reviews uit 3 bronnen

Google

5 / 5

5/5

Homedeal

9.4 / 10

4.7/5

Vogelvrije zonnepanelen

Onze vogelwering oplossingen zijn speciaal ontworpen om vogels te weren van zonnepanelen, waardoor uw panelen optimaal kunnen functioneren en u bespaart op uw energiekosten.

Duurzame oplossing

Onze vogelwering is ontworpen om duurzaam te zijn, waardoor u niet hoeft te blijven investeren in vervanging van beschadigde of niet-functionerende systemen.

Aangepaste oplossing

We bieden maatwerk oplossingen voor vogelwering voor zonnepanelen, waardoor we kunnen aanpassen aan de specifieke eisen van uw dak of gebouw.

Vakkundige installatie

Onze vogelwering wordt geïnstalleerd door vakkundige technici die ervaring hebben in vogelwering voor zonnepanelen, waardoor u verzekerd bent van een juiste installatie.

Discrete oplossing

Onze vogelwering is ontworpen om zo min mogelijk op te vallen, waardoor uw dak of gebouw er niet belemmerd wordt door een storende oplossing.

Preventie van schade

Onze vogelwering helpt bij het voorkomen van schade aan uw zonnepanelen door het weren van vogels, waardoor u bespaart op kosten voor reparatie of vervanging van beschadigde panelen.

Om ervoor te zorgen dat uw zonnepanelen niet beschadigd raken door vogels, kunt u enkele maatregelen nemen. U kunt bijvoorbeeld onze vogelwering plaatsen rondom uw zonnepanelen of netten spannen tussen de panelen om ervoor te zorgen dat vogels er niet bij kunnen komen. U kunt ook speciale anti-vogelstrips plakken op de panelen. Dit voorkomt dat vogels onder uw zonnepanelen nestelen. Als u merkt dat uw zonnepanelen beschadigd zijn door vogels, is het belangrijk om de schade zo snel mogelijk te repareren. Dit voorkomt dat de panelen verder beschadigd raken en voorkomt ook hoge elektriciteitsrekeningen.

Hoe groot is de schade die vogels aanrichten aan zonnepanelen?

Vogels kunnen veel schade aanrichten aan zonnepanelen. Ze kunnen de panelen beschadigen met hun snavels en pootjes, en ze kunnen nestelmaterialen gebruiken om het materiaal te verslijten. Vogels kunnen ook elektrische leidingen beschadigen, wat kan leiden tot een brandgevaar.

10 redenen waarom u uw zonnepanelen moet beschermen

We weten allemaal dat zonnepanelen een geweldige manier zijn om te besparen op energiekosten, maar wist u dat ze ook kwetsbaar zijn voor aanvallen van onze gevederde vrienden? Hieronder geven we u 10 redenen waarom u uw zonnepanelen moet beschermen tegen vogels!

 1. Vogels kunnen zonnepanelen beschadigen met hun snavels of klauwen.
 2. Vogels kunnen nestjes bouwen onder de zonnepanelen, waardoor deze minder goed werken.
 3. Vogels poepen vaak op zonnepanelen, wat ervoor kan zorgen dat er vlekken ontstaan.
 4. Als vogels doodgaan onder de zonnepanelen, kan dit gaan rotten en kan het systeem minder goed werken.
 5. Vogels kunnen elektrische leidingen beschadigen die naar de zonnepanelen leiden, waardoor er geen stroom meer naar toe kan gaan.
 6. Vogels kunnen de reflecterende folie van zonnepanelen beschadigen, waardoor ze minder goed werken.
 7. Als vogels aan zonnepanelen knagen, kunnen ze ervoor zorgen dat er scheuren in ontstaan.
 8. Vogels kunnen het netwerk van zonnepanelen beschadigen, waardoor het minder goed werkt.
 9. Vogels kunnen de coating van zonnepanelen beschadigen, waardoor ze minder goed werken.
 10. Als vogelnesten onder de zonnepanelen zich opstapelen worden de panelen te heet en ontstaat er brandgevaar.
  Om ervoor te zorgen dat uw zonnepanelen zo lang mogelijk meegaan, is het belangrijk om ze te beschermen tegen vogels. Er bestaan verschillende soorten beschermingssystemen die u kunt gebruiken, afhankelijk van hoe groot het probleem is en hoeveel budget u hebt. In sommige gevallen kan eenvoudige vogelwering van kunststof voldoende zijn, terwijl in andere gevallen stevigere aluminium vogelwering nodig is.

Wat is de beste manier om uw zonnepanelen te beschermen?

Er zijn verschillende manieren om uw zonnepanelen te beschermen, afhankelijk van de specifieke omstandigheden en behoeften van uw zonnepanelensysteem. Hier zijn enkele algemene tips om uw zonnepanelen in topconditie te houden:

 1. Controleer regelmatig op schade of afzettingen op uw zonnepanelen, zoals vogelpoep, stof of bladeren, en verwijder deze wanneer nodig.
 2. Gebruik een zonnepanelenreiniger om uw zonnepanelen grondig te reinigen en te onderhouden. Dit kan helpen om de prestaties van uw zonnepanelen te verbeteren en hun levensduur te verlengen.
 3. Overweeg het plaatsen van vogelwering rondom uw zonnepanelen om preventief het nestelen van vogels onder uw zonnepanelen te voorkomen.

Als u advies wilt over de beste manier om uw zonnepanelen te beschermen, kunt u contact opnemen met ons voor specifiek en kosteloos advies op maat.

Conclusie

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig kan zijn om vogelwering door ons te laten installeren in plaats van het zelf te doen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van het laten installeren van vogelwering voor uw zonnepanelen door Verhoek Hygienic:

 • Wij hebben de kennis en ervaring om de meest effectieve vogelwering voor uw zonnepanelen te kiezen voor uw specifieke situatie. Wij kunnen bijvoorbeeld advies geven over welke materialen het beste zijn voor vogelwering rondom uw zonnepanelen en hoe deze het beste kunnen worden geïnstalleerd.
 • Wij hebben de juiste gereedschappen en apparatuur om de vogelwering op de juiste manier te installeren. Wij kunnen bijvoorbeeld hoogwerkers gebruiken om moeilijk bereikbare plaatsen te bereiken of om vogelwering aan grote gebouwen te bevestigen.
Hoogwerker gebruikt voor het bereiken van de zonnepanelen om deze vervolgens te beschermen met vogelwering.
Installatie van vogelwering rondom de zonnepanelen door Verhoek Hygienic.
 • Wij kunnen de vogelwering regelmatig inspecteren en onderhouden om ervoor te zorgen dat deze in goede staat blijft en effectief blijft. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat de vogelwering zijn doel blijft vervullen en om eventuele problemen op te sporen voordat ze ernstiger worden.
 • Wij hebben de juiste verzekeringen en licenties om vogelwering te installeren. Dit kan belangrijk zijn als er problemen ontstaan tijdens of na de installatie, zoals schade aan het gebouw, zonnepanelen of letsel aan de werknemers.

In samenvatting is het laten doen van vogelwering door een professioneel bedrijf zoals Verhoek Hygienic een goede keuze omdat dit de meest effectieve en veilige manier is om vogelwering te installeren en te onderhouden. Het kan u tijd en zorgen besparen en ervoor zorgen dat uw vogelwering goed blijft werken om vogels te weren.

KLANTBEOORDELINGEN

Wat vinden klanten van ons?

Vraag vandaag nog uw offerte aan!

We proberen altijd mee te denken met onze klanten. We adviseren u, geven tips en als u zelf kan bijdragen om de kosten laag te houden, geven we dat altijd aan. Wij regelen alles van A tot Z!
homepage-1.jpg
bottom-1.jpg
Algemeen offerteformulier

Branches

Onze hoogwaardige ongediertebestrijding in de omgeving van Genemuiden, Zwolle, Almere en Amsterdam zorgt ervoor dat wij aan al uw wensen voldoen op het gebied van het bestrijden van ongedierte in uw woning, pand of vastgoed.