Molmuis

Molmuis (Arvicola scherman Shaw)
Orde: Rodentia (knaagdieren)

Familie: Microtidae (woelmuizen)

De molmuis lijkt erg veel op de woelrat en deze twee werden voorheen ook wel als ondersoorten beschouwd. De aantallen dieren kunnen van jaar tot jaar fiks fluctueren.

Trustoo

5 / 5

5/5

23 reviews uit 3 bronnen

Google

5 / 5

5/5

Homedeal

9.4 / 10

4.7/5

Uiterlijk

De kleur van de molmuis is over het algemeen veel lichter als van de woelrat. De maximale lichaamslengte bedraagt 17 cm. Dit is net een slag kleiner als bij de woelrat, en ook het staartje is net wat korter. Evenals pasgeboren woelratten zijn ook pasgeboren molmuizen kaal en blind.

Leefwijze

Molmuizen komen vooral voor in Zuid-Limburg en huizen in landbouwpercelen ver van water. Soms gebruiken ze ook oude mollengangen. Hun gangenstelsel heeft twee niveaus: een oppervlakkig stelsel om te fourageren en een diep gelegen stelsel met kraam- en vooraadkamers. Aan de buitenkant zijn de hopen grond vaak zichtbaar, deze zijn platter dan molshopen. Ze bestaan uit fijnere kluiten en liggen vaak onregelmatig verspreid, zonder zichtbare gang daartussen.

Wering

De belangrijkste maatregel ter wering is het ontnemen van dekking en nestgelegenheid.

KLANTBEOORDELINGEN

Wat vinden klanten van ons?

Vraag vandaag nog uw offerte aan!

We proberen altijd mee te denken met onze klanten. We adviseren u, geven tips en als u zelf kan bijdragen om de kosten laag te houden, geven we dat altijd aan. Wij regelen alles van A tot Z!
homepage-1.jpg
bottom-1.jpg
Algemeen offerteformulier

Branches

Onze hoogwaardige ongediertebestrijding in de omgeving van Genemuiden, Zwolle, Almere en Amsterdam zorgt ervoor dat wij aan al uw wensen voldoen op het gebied van het bestrijden van ongedierte in uw woning, pand of vastgoed.