Field Mouse (Apodemus sylvaticus) sniffing

Knaagdieren

Navigatie:

Inleiding Muizen

Muizen in alle soorten en maten veroorzaken schade en overlast in heel Nederland. Ze kunnen zelfs een ernstig gezondheidsrisico vormen, dus het is noodzakelijk om muizen te bestrijden. Verhoek Hygienic komt graag bij je langs voor een inspectie en een behandeling om je zo snel mogelijk van het muizenprobleem af te helpen. Ook als je niet zeker weet of er muizen aanwezig zijn of wellicht een ander soort ongedierte, helpen we je hier graag mee.

Muizen

Muizen in alle soorten en maten veroorzaken schade en overlast in heel Nederland. Denk aan een huismuis, woelmuis, bosmuis, spitsmuis of veldmuis. De huismuis is de meest voorkomende soort in woningen.

Muizen veroorzaken vooral veel schade. Hun tanden zijn voortdurend aan het groeien waardoor ze moeten knagen om de groei te beperken. Ze knagen aan alles; van kabels en plastic tot hout en andere materialen.

Naast het voorkomen van (verdere) schade is het noodzakelijk om een muizenbestrijding te laten uitvoeren, omdat muizen een ernstig gezondheidsrisico kunnen vormen. Ze kunnen via hun speeksel en ontlasting namelijk bacteriën verspreiden die ziekten en virussen veroorzaken zoals salmonella en het hantavirus. Zelfs huisdieren zijn niet veilig voor door muizen overgebrachte ziektes. Kortom, je wilt geen muizen aantreffen in je woning!

EEN MUIZENPROBLEEM HERKENNEN

Hieronder vind je een overzicht met kenmerken en verschijnselen die komen kijken bij een muizenplaag in huis. Als dit overeenkomt met wat je opmerkt in huis, is het hoogstwaarschijnlijk noodzakelijk om een muizenbestrijding te laten uitvoeren.

WAARAAN HERKEN JE EEN MUIZENPLAAG IN HUIS?

  • Je ziet een muis lopen.
  • Aanwezigheid van uitwerpselen. Dit zijn kleine, donkere keutels die vooral te vinden zijn langs muren, in kastjes of andere plekken waar ze veel komen.
  • Sterke geur. Muizen hebben een kenmerkende geur dat ruikt naar muskus en ammoniak. Vooral in gesloten ruimtes (kastjes, kelder) is deze geur sterk aanwezig.
  • Knaagschade. Muizen knagen aan van alles, dit zal ook zichtbaar zijn op de aangetaste plekken.
  • Geluidsoverlast. Muizen zijn actieve dieren die veel bewegen. Je kunt ze heen en weer horen rennen, horen knagen, maar ook horen slepen met steentjes en andere kleine materialen die ze vinden.
  • Nestjes met jonge muizen. Deze vind je vooral op beschutte plekken.
  • Buiksmeer. Doordat muizen meestal dezelfde routes lopen, ontstaat er een spoor van vuil en vet van hun vacht dat achterblijft doordat hun vacht altijd de grond of muur aanraakt. Dit noem je buiksmeer.

MUIZENWERING

Wering is een groot onderdeel van onze muizenbestrijding. Het voorkomen van muizen in en rondom je woning is een zeer belangrijke stap voor ongediertepreventie en ongediertebestrijding. Hiermee verkleinen we op lange termijn de kans op muizenoverlast aanzienlijk. Bij muizenwering kun je denken aan het blokkeren van toegangswegen voor de muis, zowel binnen als buiten de woning, maar ook aan het geven van adviezen rondom (voedsel)opslag. Wij komen graag langs voor een inspectie, waarna we een plan zullen opstellen voor zowel de bestrijding als de wering en preventie. Ook als je niet zeker weet of je te maken hebt met muizen of een ander soort ongedierte, komen wij als specialist dit graag voor je uitzoeken.

Tijdens een muizenbestrijding voeren wij vaak ook gelijktijdig een muizenwering uit. Op de muizenwering die wij aanbrengen geven wij zes maanden garantie. Deze garantie geldt alleen op de door ons gedichte gaten. Komen ze toch weer door deze gaten heen? Dan komen wij gratis terug om deze opnieuw te dichten!

MUIZENBESTRIJDING

Wanneer je last hebt van één muis in huis, zou je kunnen proberen om deze zelf te bestrijden. Helaas komt het in de praktijk niet vaak voor dat er slechts een enkele muis aanwezig is. Wanneer muizen zich eenmaal in een woning hebben gevestigd, zullen ze zich razendsnel voortplanten en schade blijven veroorzaken. Het is dan ook van groot belang dat er zo spoedig mogelijk een muizenbestrijding wordt uitgevoerd. Verhoek Hygienic komt graag bij je langs voor een inspectie en een behandeling om je zo snel mogelijk van het muizenprobleem af te helpen. Ook als je niet zeker weet of er muizen aanwezig zijn of wellicht een ander soort ongedierte, helpen we je hier graag mee.

Werkzaam in de volgende omgevingen

Bel ons

085 - 00 43 681 (gratis)

Branches

Onze hoogwaardige ongediertebestrijding in de omgeving van Genemuiden, Zwolle, Almere en Amsterdam zorgt ervoor dat wij aan al uw wensen voldoen op het gebied van het bestrijden van ongedierte in uw woning, pand of vastgoed.