German cockroaches run in the bathroom

Insecten

Navigatie:
Kakkerlakken

Inleiding Kakkerlakken

Kakkerlakken zijn vervelende huisgenoten die zich niet gemakkelijk laten bestrijden zonder professionele middelen. Ze bouwen snel weerstand op tegen bestrijdingsmiddelen. Schakel dus altijd een professionele ongediertebestrijder in die een kakkerlakkenprobleem voor je kan oplossen.

Kakkerlakken

Kakkerlakken zijn vervelende huisgenoten die zich niet gemakkelijk laten bestrijden zonder professionele middelen. Ze bouwen snel weerstand op tegen bestrijdingsmiddelen. Schakel dus altijd een professionele ongediertebestrijder in die een kakkerlakkenprobleem voor je kan oplossen. 

Een jonge kakkerlak is maar 1 millimeter groot, waardoor het in eerste instantie meestal niet wordt herkend als kakkerlak. Doordat ze zich razendsnel kunnen voortplanten, is er binnen korte tijd sprake van een plaag als er niet tijdig wordt ingegrepen met een kakkerlakkenbestrijding. Daarnaast zijn het nachtdieren en verstoppen ze zich overdag meestal.

Kakkerlakken zijn behoorlijk onhygiënisch, hun uitwerpselen kunnen namelijk eczeem en astma veroorzaken. Ook vormen ze een gezondheidsrisico doordat ze ziektes zoals salmonella, tyfus, dysenterie en gastro-enteritis bij zich dragen en kunnen overdragen. Laat daarom altijd een kakkerlakkenbestrijding uitvoeren.

WAARAAN HERKEN JE EEN KAKKERLAKKENPLAAG?

  • Je hebt een kakkerlak gezien. Dit kan voorkomen wanneer je ‘s nachts het licht aandoet en er eentje snel ziet wegrennen naar een schuilplaats.
  • Aanwezigheid van een muskusachtige geur.
  • Uitwerpselen. Op de grond zien hun uitwerpselen eruit als gemalen koffie van zo’n 1 millimeter lang. Op de muur is dit meer langwerpig doordat het uitloopt.
  • Aangevreten voedsel. Voornamelijk zoet en/of zacht voedsel.
  • Eipakketjes. Dit zijn gemiddeld 16 kleine eitjes die gegroepeerd bij elkaar liggen.
  • Vervellingshuiden. Een kakkerlak vervelt meerdere keren in zijn leven en laat daarbij een soort doorzichtige capsule achter.

Kakkerlakken verschuilen zich graag in warme en vochtige kamers, zoals de badkamer of keuken. Ze hebben daarbij een voorkeur voor apparaten die warmte produceren en de aanwezigheid van (water)leidingen en rioleringen, omdat ze veel vocht nodig hebben. Ook zijn ze te vinden in afvoerputjes, meubels, achter spiegels of schilderijen en meer.

KAKKERLAKKENBESTRIJDING

De professionele ongediertebestrijders bij Verhoek Hygienic weten exact waar er gezocht kan worden naar kakkerlakken en hoe de kakkerlakkenbestrijding het meest effectief uitgevoerd kan worden. Het is belangrijk om niet lang te wachten met een bestrijding, omdat het probleem alleen maar groter zal worden. De kakkerlakken kunnen zich zelfs verplaatsen naar omliggende huizen en appartementen.

Weet je niet zeker of je te maken hebt met kakkerlakken of een ander soort ongedierte? Geen probleem, wij zullen het voor je uitzoeken!

Branches

Onze hoogwaardige ongediertebestrijding in de omgeving van Genemuiden, Zwolle, Almere en Amsterdam zorgt ervoor dat wij aan al uw wensen voldoen op het gebied van het bestrijden van ongedierte in uw woning, pand of vastgoed.