Kan je purschuim gebruiken om muizen te bestrijden?

Kan je purschuim gebruiken om muizen te bestrijden?

muizen

Purschuim is een prachtig product wat veelvoudig wordt gebruikt in de bouw. Het is een ideale oplossing voor het dichten van naden en kieren in uw woning of bedrijfspand. Helaas vinden muizen purschuim ook fantastisch om te gebruiken als nestelmateriaal. 

Wanneer je doorgangen gaat dichtmaken met purschuim zullen de muizen in eerste instantie het purschuim ontwijken. Dit komt doordat wanneer het purschuim nog nat of niet uitgehard is, dit blijft vastplakken aan de muizen. Wanneer de purschuim blijft vastplakken aan de muizen zullen de muizen dit gaan ontwijken. Dus het probleem lijkt in eerste instantie opgelost, maar niets is minder waar!

Kan je muizen bestrijden met purschuim?

Hier kunnen we kort en bondig over zijn, nee! Wanneer je purschuim gaat gebruiken om muizen te bestrijden zal het de eerste paar dagen of weken lijken alsof het probleem is opgelost. Dat komt omdat de pur nog niet is uitgehard en aan de muizen blijft vastplakken. Hierdoor gaan de muizen de nog niet uitgeharde purschuim ontwijken en komen ze dus niet meer door de oude doorgang heen. 

Waarom kan je muizen niet bestrijden met purschuim?

Purschuim is, wanneer het is uitgehard, een ideaal materiaal voor muizen om te gebruiken voor het bouwen van een nest. Het isoleert goed, dus de baby muizen hebben minder last van bijvoorbeeld de kou. Het houdt geen vocht vast, dus het muizennest zal minder snel “smerig” worden. Ook is purschuim een materiaal dat makkelijk door te knagen is tot handbare stukken voor de muizen. Ze kunnen het materiaal dan ook makkelijk verslepen om er een nest van te bouwen. 

Hoe ziet een muizennest er uit?

Een muizennest stelt echt niks voor, muizen zijn wat dat betreft luie bouwers. Je kan bijvoorbeeld denken aan een vogelnestje dat voor één derde is afgemaakt met stukjes isolatie materiaal, stukjes stof van kleding, plastic van een chip zak et cetera. Muizen zijn niet bepaald kieskeurig als het aankomt op nestelmateriaal. Ze gebruiken alles wat ze tegenkomen waarvan ze enigszins denken dat ze het als nestelmateriaal kunnen gebruiken. 

Overlast van muizen?

Verhoek Hygienic helpt je graag om jouw muizen te bestrijden. Wij proberen zoveel mogelijk gif vrij te werken, dit kan uiteraard alleen als de situatie het toelaat. Wanneer de populatie muizen dusdanig groot is moeten we toch eerst een populatie reductie doorvoeren. Doen we dat niet dan gaan de muizen weer nieuwe doorgangen knagen en komen ze na verloop van tijd toch weer binnen. 

Neem contact op met Verhoek Hygienic voor een gratis inspectie met vrijblijvende offerte. 

Gerelateerde berichten

Branches

Onze hoogwaardige ongediertebestrijding in de omgeving van Genemuiden, Zwolle, Almere en Amsterdam zorgt ervoor dat wij aan al uw wensen voldoen op het gebied van het bestrijden van ongedierte in uw woning, pand of vastgoed.