Hoe herken je een wespennest?

Hoe herken je een wespennest?

wespennest

Wist je dat een volgroeid wespennest uit wel 5.000 wespen kan bestaan? Als je last hebt van wespen rondom je huis, tuin of bedrijf, dan is er een grote kans dat er een wespennest in de buurt is. Lees snel verder om erachter te komen hoe je een wespennest kan herkennen!

Een wespennest wordt in het voorjaar gestart met bouwen door de wespenkoningin. Zij begint met fijngekauwde stukjes hout, dat het de karakteristieke papierachtige wanden geeft. Zodra de eerste larven (dit zijn de werksters) uitkomen, nemen zij het bouwen van het wespennest over. Vanaf dan legt de koningin alleen nog eitjes.

Aan het begin van de zomer is een normaal wespennest ongeveer 30 cm groot, maar er zijn uitzonderingen waarbij ze ook veel groter kunnen zijn.

Waar vind je een wespennest?

Om hun nest goed te beschermen, wordt deze vaak op een moeilijk bereikbare plek gemaakt. Meestal is dit bij een holle, donkere ruimte met een makkelijke uitgang naar buiten. Als je wilt weten waar de ingang van een wespennest is, kun je de aanvliegroute van de wepsen volgen. Wanneer je de wespen steeds naar dezelfde plek ziet vliegen, is dat een teken dat daar de ingang is.

Wespen maken hun nest graag op de volgende plekken:

  • In een huis of schuur;
  • In de grond;
  • In een spouwmuur;
  • In een dakrand of vliering.

Het gevaar van wespen

Een volgroeid wespennest kan uit wel 5.000 wespen bestaan. Aan het einde van de zomer worden de wespen agressief, wat problemen kan opleveren als je in hun vliegroute terecht komt. Ook zoet eten en drinken is dan aantrekkelijk voor hen, wat een verhindering kan zijn als je graag buiten zit. Het is daarom aan te raden om een wespennest weg te laten halen vóórdat dit een probleem is geworden.

Wat kun je doen bij een wespennest?

Laat een wespennest vooral met rust. Wespen zullen namelijk steken wanneer ze zich bedreigd voelen. Dit kan erg pijnlijk zijn. Probeer daarom ook nooit om de uitgang van een wespennest dicht te maken! Ze zullen op een andere manier naar buiten komen en vervolgens zeer agressief zijn. Het beste wat je kunt doen is een professionele ongediertebestrijder zoals Verhoek Hygienic inschakelen die de kennis en ervaring heeft om, indien gewenst, het nest om de juiste manier te verwijderen.

Wij horen graag waarbij we je kunnen helpen. Neem direct contact met ons op via de klantenservice op 085 00 43 681 (gratis) of mail naar [email protected]. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier onderaan de pagina. 

Gerelateerde berichten

Branches

Onze hoogwaardige ongediertebestrijding in de omgeving van Genemuiden, Zwolle, Almere en Amsterdam zorgt ervoor dat wij aan al uw wensen voldoen op het gebied van het bestrijden van ongedierte in uw woning, pand of vastgoed.